Subvencije za zamenu starih automobila od 2.000 do 3.000 evra

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije za zamenu starih automobila od 2.000 do 3.000 evra

Skoplje -- Ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši je najavio subvencije od 2.000 do 3.000 evra za građane koji žele da zamene svoj stari automobil novim.

Kako je najavio, kriterijumi za dobijanje subvencije za novi automobil još nisu precizirani, ali će biti bazirani na prihodima u porodici, prenosi portal Plusinfo.

Kako je pojasnio, "nelogično je da neko kupi automobil koji vredi 30.000 ili 40.000 evra, a da dobije subvencije".

Bekteši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da je ovo jedna od mera koje predviđa novi Zakon o motornim vozilima, usvojen u Sobranju Severne Makedonije.

Zakon prema ministrovim rečima predviđa i subvencije za ugrađivanje pogona na alternativna goriva, pa se ne odbacuje mogućnost da ovom merom budu obuhvaćeni i oni koji su ugradili plinski pogon.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Severnoj Makedoniji najavljene subvencije za zamenu starih automobila

Izvor: AutoBlog, 31.Jul.2019

Kako prenosi Tanjug, ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši je najavio subvencije od 2.000 do 3.000 evra za građane koji žele da zamene svoj stari automobil novim. Kako je najavio, kriterijumi za dobijanje subvencije za novi automobil još nisu precizirani, ali će biti bazirani na...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.