Stigao šef misije MMF Martejn, danas sastanak s Malim

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 12:18

Stigao šef misije MMF Martejn, danas sastanak s Malim

Beograd -- Šef Misije MMF Jan Kejs Martejn doputovao je u Beograd.

Danas će se u okviru redovne revizije novog aranžmana Srbije sa MMF, koja traje do 22. oktobra, sastati sa ministrom finansija Sinišom Mali, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Prva misija MMF-a u okviru revizije novog aranžmana sa MMF počela je 11. oktobra sastancima koji su se održavali onlajn, a danas su predstavnici Misije stigli u Beograd, gde će imati susrete sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Srbije i finansijskih institucija.

Srbija je u junu ove godine sklopila novi savetodavni aranžman sa MMF - Instrument za koordinaciju politika (PCI) savetodavnog karaktera, koji će trajati 30 meseci, i ne predviđa pozajmljivanje novca.

Novi aranžman sa MMF predviđa različite reformske ciljeve, koji se odnose na dalju reformu javnih preduzeća, nastavak reforme Poreske uprave, na zelenu agendu i drugo što treba da doprinese boljem i efikasnijem funkcionisanju srpske ekonomije.

Prethodni program podržan Instrumentom za koordinaciju politike (PCI) bio je odobren Srbiji u julu 2018. godine.

Takođe, na period od dve i po godine, savetodavnog karaktera i nije predviđao korišćenje finansijskih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali nastavio razgovore sa MMF-om o budžetu za 2022.

Izvor: B92, 18.Okt.2021

Beograd -- Ministar Siniša Mali nastavio je danas razgovore sa delegacijom MMF-a, koju predvodi Jan Kes Martejn, a koja od danas boravi u Beogradu...Razgovori su se protekle nedelje obavljali onlajn, a u okviru novog savetodavnog aranžmana „Instrument za koordinaciju politika“ koji je počeo da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.