Stevanović: Agrokorove firme u Srbiji posluju stabilno

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Agrokorove firme u Srbiji posluju stabilno

Država Srbija je apsolutno spremna da u svakom trenutku iskoristi sve mehanizme da zaštiti deo privrede koji je vezan za poslovanje sa hrvatskim Agrokorom, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

"Vlada Srbije na nivou sata prati šta se dešava u Hrvatskoj po pitanju Agrokora. I danas sam bio u kontaktu sa ljudima koji upravljaju firmama u Srbiji koje su u sastavu Agrokora i oni uveravaju da nema razloga za bilo kakvu brigu", rekao je Stevanović >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novinarima u Agenciji za privredne registre.

Ponovio je da će država da učini sve da zaštiti poslovanje tih kompanija.

Registrator u Registru finansijskih izveštaja i boniteta Ružica Stamenković je istakla da podaci koje je prikupio APR o osam kompanija u Srbiji koje su u sistemu Agrokora pokazuju da četiri od njih pozitivno posluju, Dijamant, Frikom, Nova sloga i Super kartica.

"Merkator S je prošle godine prvi put poslovao negativno, kao i MG mivela i Ideja nekrentine", kazala je Stamenković.

Dijamant, Frikom i Nova sloga, kako je precizirala, imaju visoku solventnost i likvidnost i ne vide se posledice dešavanja u Agrokoru koji je u finansijskim problemima i pod prinudnom upravom koju je uvela hrvatska vlada.

Ona je dodala da je Merkatoor S, najveća firma u Srbiji u sastavu Agrokora koja zapošljava 8.830 ljudi, prošle godine imao gubitke, dok je 2015. bio u plusu, ali da smatra da će ove godine biti bolji poslovni rezultati tog trgovinskog lanca.

"Ako i država učini sve da zaštiti Agrokorove firmi u Srbiji nema mesta za brigu", ocenila je Stamenković.

U Beogradu je u sredu prinudni upravnik Agrokora Ante Ramljak o poslovanju firmi u Srbiji u sastavu tog koncerna razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrima trgovine i poljoprivrede Rasimom Ljajićem i Branislavom Nedimovićem.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Radnici Agrokorovih firmi u Srbiji - sigurni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2017

Nema naznaka da bi neki od 11.000 radnika Agrokorovih firmi u Srbiji mogli da ostanu bez posla, rekao je u intervjuu za DW (Dojče vele) ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić...On je u razgovoru za DW objasnio da je nedavna poseta Beogradu poverenika hrvatske Vlade za Agrokor Ante...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.