Stefanović: HRT huškao na nasilje izveštavajući o protestu u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Dec.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: HRT huškao na nasilje izveštavajući o protestu u Beogradu

BEOGRAD - Policija je uhapsila troje osumnjičenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je na konferenciji za novinare rekao da su uhapšeni A.M. (1993) i B.S.C. (1981) iz Grocke koji su osumnjičeni za paljenje kuće a zbog sumnje da ih je angažovao i za to dao novac, uhapšen je I. N. (1977) iz te beogradske opštine.

Policija sumnjiči A.M. da je 12. decembra oko tri časa >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ujutro bacio flašu sa benzinom u garažu Jovanovića, pošto je prethodno ciglom razbio prozor na objektu.

"Dva dana nakon toga, dobio je pare od I.N.", kazao je ministar i dodao da je policija dobila priznanje osumnjičenog za direktno izvršenje tog krivičnog dela.

Stefanović je naveo i da je u prethodna dva meseca policija u više akcija zadržala 451 osobu zbog sumnje da su izvršile različita krivična dela kojima su izmedju ostalog, oštetili budžet Srbije za 5,3 miliona evra, i od kojih je zaplenjeno 78 pušaka, 20 bombi i jedna eksplozvna naprava.

Komentarišući ubistvo Vladimira Roganovića u Beču, koji je po navodima medija bio pripadnik kriminalnog "kavačkog" klana, Stefanović je rekao da je austrijska policija odmah pozvala MUP Srbije od koga je zatražila informacije u vezi sa Roganovićem.

"Dali smo informacije kojima raspolažemo i identifikovali smo lice koje je imalo lažne dokumente i ukazali na njegov pravi identitet", kazao je ministar dodajući da je saradnja sa policijama drugih država važna zbog reputacije MUP-a Srbije.

Upitan za navode da je bibliotekarka u Vršcu dobila otkaz od direktorke koja je članica Srpske napredne stranke, Stefanović je rekao da je iz medija saznao za taj slučaj i dodao da tu za policiju nema posla jer kako je rekao, nema obeležja pretnje.

"Ne mogu da komentarišem nešto što je neko tražio ili pitao. Rasprava o bilo čemu je legitimna u našem društvu", rekao je ministar.

Na protestu "Jedan u pet miliona" koji je održan u Beogradu bilo je 5.000 gradjana, rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović, navodeći da je to "realna" procena i "egzaktna matematika".

On je konferenciji za novinare rekao da je to procena policijske uprave za grad Beograda o broju učesnika sinoćnjeg protesta.

"Neka mi pokažu matematički egzaktno da je drugačije", poručio je Stefanović organizatorima skupa koji su, kako je rekao, uvećali broj okupljenih "deset puta".

Ministar policije Nebojša Stefanović ocenio je danas da izveštavanje Hrvatske radio televizije(HRT) sa protesta opozicije u Beogradu predstavlja "huškanje na nasilje na našim ulicama".

Upitan da komentariše podršku koju su neki političari iz Hrvatske uputili učesnicima gradjanskih protesta u Beogradu, Stefanović je rekao da mu je posebno zanimljiv način na koji je sa tog skupa izveštavavala Hrvatska radio-televizija (HRT).

"HRT je bilo važno da kaže da izveštava iz grotla gradjanksih protesta, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji, takav način izveštavanja je sve samo ne profesionalan", rekao je Stefanović, na vanrednoj konferenciji za novinare.

"Sada, kad se setite da je na HRT promovisana knjiga Radni logor Jasenovac onda je sve jasno", dodao je Stefanović.

On je rekao i da političari u Hrvatskoj vide u nekim političkim strukturama u Srbiji šansu za ostvarene hrvatskih interesa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.