Rasvetljen slučaj paljenja kuće novinara, uhapšeno troje

Izvor: B92, 23.Dec.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasvetljen slučaj paljenja kuće novinara, uhapšeno troje"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je rasvetljen slučaj paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

On je rekao da su uhapšeni osumnjičeni nalogodavac i dve osobe koje su osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A.M. (1993) i B.S.C. (1981) za ovo krivično delo angažovao I.N. (1977) iz opštine Grocka.

Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli“, preneo je on.

Stefanović je kazao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

„Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela“, rekao je ministar.

On je istakao da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

„Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela“, naglasio je Stefanović.

U protekla dva meseca na teritoriji Srbije u nekoliko akcija pod nazivom "Antares" privedena je 451 osoba, pretežno zbog malverzacija u privredi, kojima je naneta šteta u ukupnom iznosu od 5,3 miliona evra, izjavio je Stefanović.

On je dodao da je u istoj akciji pronađeno i oduzeto 86,57 kilograma droge, 78 pušaka, 53 pištolja, 20 ručnih bombi i jedna eksplozivna naprava.

"Poslednja dva meseca policija je radila na rasvetljavanju velikog broja krivičnih dela. Očekujemo i brze sudske postupke i nadam se da će sudovi biti na visini zadatka kao policija i tužilaštvo", zaključio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je austrijska policija pohvalila srpske kolege zato što su brzo reagovale na njihov zahtev za pomoć u rasvetljavanju ubistva Vladimira Roganovića u centru Beča, dajući im raspoložive informacije i ukazali na jedan od mogućih pravaca rasvetljavanja tog ubistva.

Austrijska policija je odmah nakon ubistva uputila poziv srpskoj policiji da im dostavi informacije koje možda ima, rekao je Stefanović.

"Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji", rekao je Stefanović, na pitanje novinara da li i na koji način srpska policija sarađuje sa austrijskom.

On je istakao da da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju krivičnog dela.

Stefanović je naveo da srpska policija stoji na raspolaganju i nastaviće da radimo sa kolegama iz Austrije, što je važno i zbog ugleda policije u Srbiji, ali i želje da se smanji broj kriminalnih dela.

Roganović je ubijen u petak u Beču, a drugo lice, koje je bilo sa njim, S.V. se još nalazi u teškom stanu u bolnici, prema navodima bečke policije.

Treće lice koje je bilo u njihovom društvu je saslušano.

Austrijska policija i dalje traga za počiniocem koji je uspeo da pobegne sa mesta zločina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Uhapšeni osumnjičeni za paljenje kuće novinara Jovanovića

Izvor: Beta, 23.Dec.2018

Policija je uhapsila troje osumnjičenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.On je na konferenciji za novinare rekao da su uhapšeni A.M. (1993) i B.S.C. (1981) iz Grocke koji su osumnjičeni za paljenje kuće...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.