Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2020, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa 875 miliona dinara subvencioniše turizam

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini, preneo je danas list "Politika".

Ove godine je izdvojeno 875 miliona dinara za projekte u turizmu, od čega 750 miliona dinara za turističku infrastrukturu.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević je za rekao "Politiku" da je jedan konkurs, za lokalne uprave i turističke organizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za projekte turističke infrastrukture, do 30. juna, a drugi, za promociju, edukaciju i obuku u turizmu, otvoren je do 31. marta.

Knežević je rekao da država svake godine učestvuje u finansiranju takvih projekata, te su prošle godine subvencionisani projekti u Vrnjačkoj i Sokobanji i na Zlatiboru.

Država tako finansira parkove, pešačke, biciklističke i "staze zdravlja", vidikovce čime se, rekao je Knežević, "stimuliše razvoj", dok privatni sektor ulaže u smeštaj turista.

Na sajtu Ministarstva trgovine je navedeno da su prilikom dodele subvencija kriterijumi stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, s "razvojem prioritetnih turističkih proizvoda" i "turističkih prostora", kao i "adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.