Srbija najznačajniji partner Crne Gore i posle pet godina

Izvor: TvojPortal.com, 21.Maj.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija najznačajniji partner Crne Gore i posle pet godina

21. 05. 2011. Vestionline | Beta

Srbija je, pet godina nakon proglašenja nezavisnosti Crne Gore, najveći partner Crne Gore u izvozu i uvozu, podaci su Privredne komore Srbije (PKS).

Politički neistomišljenici, ekonomski drugari: Srbija i Crna Gora

Ukupna robna razmena Srbije i Crne Gore je prošle godine iznosila je 961,7 miliona dolara što je za 4,3 odsto manje u odnosu na isti period 2009. godine. Izvoz u Crnu Goru iznosio je 809,9 miliona dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << i beleži smanjenje od 3, 4 odsto u odnosu na isti period 2009. godine.

Šta izvozimo u Crnu Goru?
Među najznačajnijim izvoznim proizvodima Srbije su godinama suncokretovo ulje, brašno, mlečni proizvodi, cigarete, ali i struja, voda, lekovi. Srbija iz Crne Gore najviše uvozi struju, aluminijum, vino, toplovaljane šipke, lekove, ugalj, gvožđe i drvo.
   
Uvoz iz Crne Gore bio je za 9,9 odsto manji u odnosu na isti period 2009. godine i iznosio je 151,8 miliona dolara. Suficit u robnoj razmeni iznosio je 658,0 miliona dolara na strani Srbije.
opširnije možete pročitati na ovom linku

ekonomijaSrbijacrna goraizvozrobna razmenauvoznajznačajniji partner

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.