Srbija je danas mnogo jača nego što je bila i to ne mogu da podnesu

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 18:53

"Srbija je danas mnogo jača nego što je bila i to ne mogu da podnesu"

Beograd -- Cilj kampanje u hrvatskim medijima je, kako je istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako oboriti njega, a pre svega kako spustiti snagu i domete Srbije.

Vučić je, na pitanje zbog čega je aerodrom u Trebinju trn u oku Hrvatima, kao i u vezi negativnog pisanja hrvatskih medija o tom projektu, rekao da je histerija oko aerodroma u Trebinju vezana "za sve".

"Nije važno što su napisali da je to Vučićev aerodrom. To je aerodrom koji pripada Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji, našem javnom preduzeću, a ne meni. Ništa ne gradim u privatne svrhe, kao neki drugi. U ovom slučaju to je u korist i RS i BiH", objasnio je on.

Rekao je da je njemu nešto drugo zaparalo uši i oči, a to je da je gradnja aerodroma dokaz naše eskspanzionističke politike.

"Zamislite Francuska napravi koncesioni ugovor za naš aerodrom, kako je moguće da nisu optužili Hrvati Francusku, ili Nemackcu koja ima aerodrome od Ljubljane do Sofije za ekspanzionističku politiku? Sve što važi za sve druge, ne važi za Srbiju, a to je sve zato što je Srbija danas mnogo jača nego što je bila i ne mogu to da podnesu", podvukao je on.

Preneo je, a na osnovu obaveštajnih podataka, da su kao ozbiljna država i narod Hrvati napravili dogovor, imali sastanke na nekoliko nivoa i konstatovali da Srbija ugrožava njihove vitalne i regionalne interese i da je potrebno sve uraditi da bude srušen on što pre, jer će se tako Hrvatska vratiti na prvo mesto regionalne sile, a Srbija doći u zapećak.

"Oni to rade svaki dan. Svakog dana ima preko 100 negativnih objava protiv Srbije", podvukao je on.

Vučić je rekao da i Šolak i Ðilas učestvuju u finansiranju medija u regionu koji pišu negativno od Crne Gore, preko Vijesti do Jutarnjeg lista, i Kliksa.

"To je sve uvezano i sve ima samo jedan cilj, a to je kako oboriti mene, ali kako pre svega spustiti snagu i domete Srbije. To me veseli jer pokazuje da smo i dalje snažni", naglasio je on.

Međutim kaže da mu smeta pisanje o sinu, dodajući da ne znaju ništa, ali važno da je kriv.

"Moj sin za razliku od njihove dece ne živi u apartmanu od tri miliona funti kao nečija druga deca", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.