Srbija ima jedinstven kompleks: Kineski piloti će se obučavati u Vršcu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija ima jedinstven kompleks": Kineski piloti će se obučavati u Vršcu?

Kina je zainteresovana za obuku pilota u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, izjavio je danas ambasador Kine Li Mančang tokm posete SMATSA u Vršcu.

- Kina je ogormno tržište i kada je reč o pilotima, mi ćemo poslati izveštaj u Kinu da vidimo kako ćemo pokrenuti ovu saradnju. Mislim da postoji veliki prostor za saradnju i veliko interesovanje - rekao je Li, koji je obišao Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu zajedno sa direktorom Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATS-a) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Predragom Jovanovićem.

Ambasador kaže da bi ta saradnja mogla da se odvija na dva nivoa, pošto kineska civilna aviokompanija ima veliku potražnju za pilotima, ali i sa kinskom akademijom za pilote.

Li je nakon sastanka sa Jovanovićem isprobao i najsavremeniji simulator letenja koji se koristi u završnoj fazi obuke i zatim se sa pilotom provozao avionom Cesna.

Jovanović je rekao da je kineskom ambasadoru predstavio kapacitete Vazuhoplovne akademije u Vršcu i mogućnosti za obuku kineskih pilota.

- Ovo je jedinstven kompleks u ovom delu Evropu, gde je na 350 hektara smeštena škola za pilote i sopstveni aerodrom, sa jednom betonskom i dve travnate piste, servis za održavanje vazduhoplova i kontrola letenja. To je jedan zaokružen proces koji možemo ponuditi - naveo je Jovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ambasador Li: Kina zainteresovana za obuku pilota u Vršcu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2018

Kina je zainteresovana za obuku pilota u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, izjavio je danas ambasador Kine Li Mančang tokm posete SMATSA u Vršcu..."Kina je ogormno tržište i kada je reč o pilotima, mi ćemo poslati izveštaj u Kinu da vidimo kako ćemo pokrenuti ovu saradnju. Mislim da postoji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.