Srbija dobila najveći voćnjak u Evropi

Izvor: Akter, 17.Sep.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila najveći voćnjak u Evropi

Kompanija Delta agrar, članica Delta holdinga je na imanju "Podunavlje" u Čelarevu pustila u rad drugu hladnjaču kapaciteta 6.500 tona

U izgradnju hladnjače, Delta holding je uložio šest miliona evra.

Predsednik Delta holdinga Miroslav Miašković izjavio je da otvarenajem te hladnjače ukupan kapacitet skladištenja na imanju "Podunavlje" dostigao je 13.000 tona.

Nova hladnjaca ima najsavremeniji sistem za odrzavanje svežine jabuka i do 300 dana. Delta >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << agrar će ove godine na imanju u Čelarevu proizvesti oko 17.000 tona jabuka, što je prema rečima Miskovića, 20 odsto ukupne proizvodnje tog voća u Srbiji.

On je rekao da će na platazi jabuka Delta agrara u Čelarevu stalno raditi 200, a sezoni 1.000 ljudi i pozvao Vladu Srbije da više ulaže u agrar i da podstiče poljoprivrednu proizvodnju. Voćnjak Delta agrara "Podunavlje" se prostire na 400 hektara i, kako je istakao Mišković, to je najveći voćnjak u Evropi.

Predsednik Delta holdionga je napomenuo da je Delta agrar pore sedam godina bio pioniru savremenom uzgajanju jabuka i da je u Srbiju doneo nove tehnologije i nove sorte.

Do sada je Delta agrar uložio 40 miliona evra u platažu u Čelarevu, a planira da uloži jošs 20 miliona evra i tu plantazu proširi za 200 hektara, rekao je Mišković, napominjući da je njegova kompanija od 2005. do danas u poljoprvredu uložila ukupno 240 milion evra.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.