Spremni smo za kredit iz Abu Dabija

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremni smo za kredit iz Abu Dabija

Beograd -- Srbija trenutno ima dovoljan broj gotovih projekata za navodnjavanje koji će biti finansirani iz kredita Fonda za razvoj "Abu Dabi".

Radovi na timm projektima će krenuti već sa početkom građevinske sezone, izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić.

Navodeći da je reč o projektima u Vojvodini i u centralnoj Srbiji, Glamočić je u intervjuu Tanjugu rekao da sredstva vrlo brzo treba da počnu da stižu.

"Ugovor je finalizovan, otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na potpis, očekujemo da ta sredstva vrlo brzo počnu da stižu", kazao je Glamočić.

On je podsetio da je Srbija dobila dve vrste kredita od Fonda za razvoj "Abu Dabi" - prvi, od 100 miliona dolara, namenjen je za navodnjavanje, a drugih 100 miliona dolara biće usmereni u opšte projekte u poljoprivredi.

Deo projekata koji se odnose na navodnjavanje u prvoj fazi biće usmeren najviše ka izgradnji infastrukturnih objekata, crpnih pumpi i čišćenju kanala, kako bi naši poljoprivrednici mogli da se priključe na sisteme, objasnio je ministar.

"Prilikom realizacije ovih projekata, poštovaćemo ravnomernu teritorijalnu zastupljenost i ekonomsku komponentu", dodao je Glamočić.

Kada je reč o opštim projektima, naši poljoprivrednici imaće mogućnost kupovine mehanizacije, nove opreme, izgradnju novih objekata..., kazao je on.

Ministarstvo poljoprivrede aktivno radi na pripremi modela na osnovu kojeg će naši poljoprivredici, jednostavno i lako, moći da apliciraju za korišćenje ovih sredstava, a javnost će, kaže Glamočić, o tome biti blagovremeno obaveštena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glamočić: Kreću projekti za navodnjavanje

Izvor: Akter, 01.Jan.2014

Srbija trenutno ima dovoljan broj gotovih projekata za navodnjavanje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.