Spremamo se za trenutak da će Rusi manje tražiti naše jabuke

Izvor: B92, 18.Jul.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spremamo se za trenutak da će Rusi manje tražiti naše jabuke"

Jabuka iz Srbije uskoro bi mogla da se nađe na tržištu Indije, koje je posle Rusije, drugo u svetu po ceni koju plaća za to voće.

To je izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i naveo da su pregovori o izvozu voća u Indiju završeni.

"Najviše insistiramo na jabuci, jer je to drugo tržište na svetu po ceni koje plaća našu jabuku. Na primer, Rusi plaćaju od 55 do 60 evrocenti kilogram jabuke, Indijci od 45 do 50, a u EU od 20 do 25 evrocenti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Nedimović.

Naveo je da Srbija tako otvara novo tržište za jabuku.

"Spremamo se za trenutak kada možda na ruskom trižištu bude manja potražnja zbog njihove sopstvene proizvodnje. Stvari će ove godine u poljoprivredi, što se tiče BDP, biti ekstremno dobre", uveren je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.