Sindikat Sloga: Premijerka se ruga radnicima, neistinama širi lažni optimizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Sloga: Premijerka se ruga radnicima, neistinama širi lažni optimizam

Izjava premijerke Ane Brnabić da "Srbija više nije zemlja jeftine radne snage i da se to više ne može isticati kao njena komparativna prednost u privlačenju stranih investicija" je cinično ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od Srbije subvencije za upošljavanje, ocenio je danas Sindikat "Sloga".

U saopštenju tog sindikata je navedeno da tvrdnja premijerake da je Srbija imala istorijski nisku stopu nezaposlenosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 9,5 odsto takođe "olako izgovorena neistina koja se statistički ne može valjano demantovati, ali je demantuje realnost i ljudi koji svakodnevno napuštaju Srbiju u potrazi za boljim životom".

Sloga smatra da se "iznošenje ovakvih neistina radi sa ciljem manipulacije javnosti u cilju izborne kampanje, širenja lažnog optimizma" i da "ovakvim ciničnim izjavama vlast odaje sopstvenu slabost".

"Očigledno je da premijerka živi u paralelnom svetu i da je zaboravila da je plaćaju građani Srbije iz budžeta, istog onog za koji smatramo da se njenom nesposobnošću ne puni na bazi realne proizvodnje i suficita, već stalnim uvođenjem novih nameta građanima kroz akcize, izmišljanem novih taksi i novim kreditnim zaduživanjem u ime građana", istakla je "Sloga".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sindikat Sloga: Cinično ruganje radnicima

Izvor: Danas, 16.Dec.2019

Izjava premijerke Ane Brnabić da "Srbija više nije zemlja jeftine radne snage i da se to više ne može isticati kao njena komparativna prednost" je cinično ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od države subvencije za upošljavanje, saopštio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.