Izvor: Radio 021, 16.Dec.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga: Izjava Brnabić da Srbija nije zemlja jeftine radne snage je ruganje radnicima na minimalcu

Izjava predsednice Vlade Ane Brnabić da Srbija više nije zemlja jeftine radne snage cinično je ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od naše države subvencije za upošljavanje, smatraju u Udruženim sindikatima "Sloga".

"Tvrdnja da je 'Srbija ima istorijski nisku stopu nezaposlenosti od 9,5 odsto' je takođe olako izgovorena neistina koja se statistički na papiru iz ugla posmatračke javnosti ne može valjano demantovati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Tu tvrdnju demantuje realnost i ljudi koji svakodnevno napuštaju Srbiju u potrazi za boljim životom. Smatramo da se iznošenje ovakvih neistina radi sa ciljem manipulacije javnosti u cilju izborne kampanje, širenja lažnog optimizma i da ovakvim ciničnim izjavama odaje sopstvenu slabost", navodi "Sloga". 

Kako zaključuju u Slozi, premijerka živi u paralelnom svetu i zaboravila je "da je plaćaju građani Srbije iz budžeta, istog onog za koji smatramo da se njenom nesposobnošću ne puni na bazi realne proizvodnje i suficita, već stalnim uvođenjem novih nameta građanima kroz akcize, izmišljanjem novih taksi i novim kreditnim zaduživanjem u ime građana". 

Podsetimo, predsednica Vlade Ana Brnabić je juče, prilikom obraćanja učenicima i nastavnicima Mašinske škole u Pančevu, rekla da Srbija već sada više nije zemlja jeftine radne snage i to se više se ne može isticati kao njena komparativna prednost u privlačenju stranih investicija. Kako je dodala, Srbija radi na "dovođenju što više inovativnih kompanija, a u njihovim istraživačkim centrima plate su preko 1.000 evra".

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sindikat Sloga: Premijerka se ruga radnicima, neistinama širi lažni optimizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2019

Izjava premijerke Ane Brnabić da "Srbija više nije zemlja jeftine radne snage i da se to više ne može isticati kao njena komparativna prednost u privlačenju stranih investicija" je cinično ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od Srbije subvencije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.