Sindikat Sloga: Cinično ruganje radnicima 1Foto: Sindikat Sloga

Izjava premijerke Ane Brnabić da „Srbija više nije zemlja jeftine radne snage i da se to više ne može isticati kao njena komparativna prednost“ je cinično ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od države subvencije za upošljavanje, saopštio je sindikat „Sloga“.

Tvrdnja da „Srbija ima istorijski nisku stopu nezaposlenosti od 9,5 odsto“ je, takođe, olako izgovorena neistina koja se statistički na papiru iz ugla posmatračke javnosti ne može valjano demantovati.

Tu tvrdnju, međutim, demantuje realnost i ljudi koji svakodnevno napuštaju Srbiju u potrazi za boljim životom, ukazuje „Sloga“. Sindikat smatra da se iznošenje takvih neistina radi sa ciljem manipulacije javnosti u cilju izborne kampanje i širenja lažnog optimizma i da ovakvim ciničnim izjavama vlast odaje sopstvenu slabost.

Očigledno je da premijerka živi u paralelnom svetu i da je zaboravila da je plaćaju građani Srbije iz budžeta, za koji smatramo da se njenom nesposobnošću ne puni na bazi realne proizvodnje i suficita, već stalnim uvođenjem novih nameta građanima kroz akcize i izmišljanem novih taksi, kao i novim kreditnim zaduživanjem u ime građana, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari