„Severni tok 2” AG: SAD pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u EU

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2020, 08:25

„Severni tok 2” AG: SAD pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u EU

Kompanija „Severni tok 2” AG upoznata je sa nacrtom zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ koji je podnet američkom Senatu i smatra da takve mere Vašingtona pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u Evropskoj uniji koji će morati da plate milijarde više za gas, ukoliko gasovod ne bude izgrađen, rekao je predstavnik kompanije Jens Miler.
Prema njegovim rečima, kompanija-operator projekta već analizira moguće posledice za izgradnju cevovoda, ukoliko nacrt zakona bude usvojen. „Zapadnoevropske energetske kompanije iz Austrije, Nemačke, Francuske i Holandije investirale su u projekat skoro po milijardu evra. Više od hiljadu kompanija iz 25 zemalja u potpunosti je zainteresovano da se projekat dovrši“, naglasio je Miler. Ranije je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso saopštio da je nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ podnet američkom Senatu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.