Savetnik Bele kuće: Akcije SAD će dovesti do slobodne trgovine

Izvor: B92, 06.Apr.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik Bele kuće: Akcije SAD će dovesti do slobodne trgovine

Trgovinski savetnik Bele kuće, Piter Navaro, stao je u odbranu trgovinskih akcija koje su SAD preduzele protiv Kine.

On je naveo da će takve mere na kraju dovesti do slobodne trgovine, pošto se isprave sve neravnoteže.

On je dodao i da će Trampova administracija pomoći američkim poljoprivrednicima koji bi mogli pretrpeti ekonomsku štetu u tom procesu, prenosi agencija Rojters.

"Uradićemo sve što možemo da pomognemo poljoprivrednicima", rekao je Navaro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u intervjuu za mrežu Si-En-Bi-Si.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa najavila je uvođenje 25-procentnih tarifa na 1.300 kineskih proizvoda iz oblasti industrijske tehnologije, transporta i proizvodnje medicinskih uređaja, nastojeći da kazni Peking zbog njegove trgovinske prakse i navodne krađe intelektualne svojine. Vrednost tog američkog uvoza iz Kine je oko 50 milijardi dolara.

Reagujući na ovaj potez Vašingtona, kinesko Ministarstvo finansija je juče objavilo kontra-tarife od 25 odsto na 106 američkih proizvoda, među kojima su soja, automobili, hemijski proizvodi, određeni tipovi aviona, proizvodi od kukuruza, i drugi poljoprivredni proizvodi, a čija je vrednost uvoza u 2017. godini takođe iznosila 50 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.