Rudari bitkoina, jeste li spremni na loše vesti?!

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari bitkoina, jeste li spremni na loše vesti?!

Pošto se bitkoin približava granici od 21 milion „jedinica“, analitičari predviđaju da će kupovina kripovaluta postepeno postati sve teža.

A to će učiniti još vrednijom. Drugi tvrde da više neće biti decentralizovana.

Do sada je iskopano 16. 800.000 bitkoina. Nije moguće prevideti kada će biti iskopano 21 milion, ali neki kažu da se to može desiti za pet godina, drugi tvrde da se to neće destiti ni u narednih 100 godina jer će rudarenje postati teže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kao nagrada za razbijanje blokova, dobijalo se prvobitno 50 bitkoina, zatim je „nagrada“ pala na 25 bitkoina, pa na 12, 5. Kako se predviđa, 2020. ona će pasti na 6, 25 bitkoina, što će rudarima biti neisplativo.

Kada se iskopa 21 milion bitkoina, snabdvanje ne može da raste – bez obzira na rastuću potražnju. Neki će i izgubiti pristup svojim elektronskim novčanicama, što će dodatno uticati.

Zbog toga, entuzijasti misle da će to rezultirati rastom cena, od 100.000 dolara po novčiću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LOŠE VESTI ZA RUDARE BITKOINA: Kriptovaluta se približava granici, a to znatno otežava kopanje

Izvor: Kurir, 15.Jan.2018

Pošto se bitkoin približava granici od 21 miliona "jedinica", analitičari predviđaju da će kupovina digitalne valute postepeno da postane sve teža.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.