Razmena proizvoda Srbije i Belorusije mogla bi da bude i četiri puta veća

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena proizvoda Srbije i Belorusije mogla bi da bude i četiri puta veća

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže danas u posetu Srbiji, a iz te zemlje već je stigla privredna delegacija.
Na sastanku ministara poljoprivrede rečeno je da je razmena prehrambenih proizvoda dveju zemalja oko dvadeset miliona evra, ali i da može da bude tri do četiri puta veća.

Suficit je na strani Srbije, koja je zainteresovana za uvoz putera i mleka u prahu, dok je Belorusima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << interesantno srpsko voće. Najviše do sada Srbija je izvozila stočnu hranu a oni mladi krompir.
"Što se srpskih proizvoda tiče, mi ćemo ih sa zadovoljstvom uvoziti a u isto vreme ćemo slati i naše isporuke", poručio je ministar poljoprivrede Belorusije Anatolij Hotko.
Njegov srpski kolega Branislav Nedimović ističe da je Srbiji veoma važno značajnije učešće na tržištu Belorusije u sektoru semenske robe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.