Nudi pomoć oko pitanja KiM: Lukašenko danas u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nudi pomoć oko pitanja KiM: Lukašenko danas u Beogradu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko danas stiže u dvodnevnu zvaničnu posetu Beogradu na poziv predsednika Vučića. Razgovaraće o političkim i privrednim pitanjima PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko danas započinje dvodnevnu posetu Beogradu, a posle susreta sa šefom srpske države Aleksandrom Vučićem, govoriće i u parlamentu. Među temama razgovora biće podrška Belorusije teritorijalnom integritetu naše zemlje, pomoć oko rešavanja pitanja Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Metohije u međunarodnim institucijama i prilikom pokušaja lažne države da postane njihov član, ali i nastavak saradnje u oblasti namenske industrije i naoružanja. Lukašenko i Vučić položiće danas posle podne vence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i Spomenik crvenoarmejcu, dok će u utorak uslediti razgovori u četiri oka, a zatim i susret delegacija dveju zemalja. Jedini svetski lider koji je posetio Srbiju za vreme bombardovanja 1999. godine, govoriće pred poslanicima na posebnoj sednici parlamenta. PROČITAJTE JOŠ: Pukovnik Žak Ogar: Pariz ne treba da traži rešenje za KiM dok ne povuče priznanje O saradnji u privredi razgovaraće se na forumu u ogranizaciji Privredne komore. Srbija je za devet meseci ove godine u Belorusiju izvezla robe i usluga u vrednosti od 41,4 miliona dolara, što je povećanje od 12,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. S druge strane, beleži se pad uvoza iz Belorusije za blizu pet miliona dolara, odnosno 9,3 procenta. PATRIJARH, VEBER, MEKALISTER PRE dolaska Lukašenka, Vučić će danas imati nekoliko sastanaka. On će razgovarati sa patrijarhom SPC Irinejom. Sastaće se i sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove EP Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Razmena proizvoda Srbije i Belorusije mogla bi da bude i četiri puta veća

Izvor: RTS, 02.Dec.2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže danas u posetu Srbiji, a iz te zemlje već je stigla privredna delegacija. . Na sastanku ministara poljoprivrede rečeno je da je razmena prehrambenih proizvoda dveju zemalja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.