Raskinuti svi ugovori s Alpinom, država uzima 10 miliona evra

Izvor: Blic, 06.Avg.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinuti svi ugovori s "Alpinom", država uzima 10 miliona evra

Koridori Srbije i zvanično su raskinuli ugovore sa austrijskom Alpinom koja je bankrotirala a radila je na izgradnji deonica Koridora 10 kod Dimitrovgrada. Austrijska Alpina domaćim kompanijama koje su za nju radile kao podizvođači duguje oko 420 miliona dinara

Da bi se raskinuo ugovor, Koridori Srbije čekali su saglasnst Svetske banke i Evropske banke za razvoj koje su bile kreditori ovih radova.

- Koridori Srbije danas otpočinju proceduru naplate bankarskih garancija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za dobro izvršenje posla ukupne vrednosti od 5,1 milion evra i bankarske garancije za povraćaj avansa od 2,7 miliona evra. Dodatno Koridori Srbije imaju i zadržan depozit od 2,9 miliona evra - rekao je direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

On je napomenuo da su sve bankarske garancije validne i da se ne očekuju nikakvi problemi u njihovoj naplati.

- U narednih 45 dana, mi ćemo izvršiti sve neophodne radnje i procenu završenog posla na terenu nakon čega će biti pokrenut tender za izbor novog izvođača. Sam proces trajaće između 6 i 9 meseci tako da ponovni početak radova očekujemo tek sledeće godine kada počne građevinska sezona- kaže Đurović.

Austrijska Alpina domaćim kompanijama koje su za nju radile kao podizvođači duguje oko 420 miliona dinara i one će to moći da naplate jeidno ukoliko svoja potraživanaj prijave stečajnom upravniku Alpine do 16.08.2013.godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.