Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici ne dozvoljavaj vlasniku da uđe u svoje preduzeće

Kragujevac -- Radnici PKB "Kragujevac" ni u četvrtak, peti put u proteklih mesec dana, nisu dozvolili direktoru i vlasniku PKB "Transport" Dragoljubu Milovanoviću, koji je bio u pratnji sudskog izvršitelja, policije i ličnog obezbeđenja, da uđe u upravnu zgradu ova dva preduzeća. Tvrdeći da je Milovanović na nezakonit način kupio preduzeće PKB "Transport", radnici PKB "Kragujevac", koji protestuju od 4. septembra, tražeći da se raskine kupoprodajni ugovor, zabarikadirali su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutar zgrade, gde borave 24 sata. "Obećanje da će biti raskintu kupoprodajni ugovor i da smo mi u pravu dobili smo, počev od lokalne samouprave, preko Šumadijskog okruga, od nadležnih ministarstava, pa i od potpredsednika Vlade Srbije Čedomira Jovanovića", rekao je Tanjugu v.d. direktora PKB "Kragujevac" Novak Vitković. On je rekao da iza privatizacije PKB "Transprot" stoji jak "političko-finansijski lobi". Na njihov zahtev radnika da se raskine kupoprodajni ugovor Agencija za privatizaciju Vlade Srbije odgovorila je da je Milovanović u obavezi da zaposli radnike PKB "Kragujevac", koji su taj predlog odbili, uz obrazloženje da će time "i oni učestvovati u nezakonitostima oko privatizacije tog preduzeća".

Milovanović je letos kupio preduzeće PKB "Transprot" i imovinu PKB "Kragujevac", dok je radnike, kako tvrde, ostavio na ulici. Radnici PKB "Kragujevac", osim što su ostali bez posla, tvrde da je Milovanović prevario sve, služio se mahinacija u kupovinu peduzeća, kao i da ga je kupio za svega 35.000 evra, iako ova preduzeća imaju objekte na ekskluzivnim lokacijama. Vitković je kazao da, prema procenama preduzeća "Zastava Partner", jedan objekat u glavnoj ulici PKB "Kragujevac" vredi 235.000 evra. PKB "Kragujevac" je pre sedam godina osnovao preduzeće PKB "Transport".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.