RUSIJA ODLUČILA DA ZAVRNE SLAVINU: Nakon diplomatskog skandala, BiH u opasnosti da ostane bez važnog energenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2020, 18:13

RUSIJA ODLUČILA DA ZAVRNE SLAVINU: Nakon diplomatskog skandala, BiH u opasnosti da ostane bez važnog energenta

Ruski "Gasprom" obavestio je danas Upravu BH Gasa da je smanjio isporuku gasa BiH za 50 posto

Prema dokumentima koji su objavili mediji u Federaciji, jutros je potvrđena količina koja je tražena, da bi u 15.39 stiglo potvrđena manja količina za 50 posto.

Prema nezvaničnim informacijama Avaza, BiH preti opasnost da ostane bez ovog energenta.

Informacija o tome da je BiH smanjena isporuka plina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potvrđena je i iz "BH Gasa". U ovoj firmi traže hitan sastanak s premijerom Fadilom Novalićem.

Podsećamo, članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su preključe sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim koji se nalazi u poseti BiH.

Komšić je rekao da je ta odluka teško doneta i sa žaljenjem konstatovao da Lavrov, koji predstavlja Rusiju, ne poštuje državu BiH i njene institucije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija zavrnula gas: Nakon diplomatskog skandala, BiH u opasnosti da ostane bez energenta

Izvor: B92, 16.Dec.2020

Sarajevo -- Ruski "Gasprom" obavestio je danas Upravu BH Gasa da je smanjio isporuku gasa BiH za 50 posto, piše Dnevni avaz...Prema nezvaničnim informacijama lista, BiH preti opasnost da ostane bez ovog energenta...Informacija o tome da je BiH smanjena isporuka gasa potvrđena je i iz "BH Gasa"...Prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.