RIK: Izlaznost do 18 sati 47,68 odsto

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: Izlaznost do 18 sati 47,68 odsto

BEOGRAD - Do 18 sati na birališta u Srbiji je izašlo 47,68 odsto upisanih birača, saopštila je Republička izborna komisija.

U centralnoj Srbiji do 18 sati izašlo je 47,44 odsto, u Vojvodini 48,34 odsto, a u Beogradu 47, 14 odsto upisanih birača, rekao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.

CeSID je ranije danas objavio da je 17 sati glasalo 43,5 odsto građana s biračkim pravom, saopštio je CeSID.

Programski direktor CESID-a >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Đorđe Vuković preneo je da je u centralnoj Srbiji izlaznost veća i iznosi 45,9 odsto. Izlaznost u Beogradu je 39,5 odsto, a u Vojvodini 42,8 procenata.

Vuković je ukazao da, ako se poredi izlaznost od 2008. godine do prošlih izbora, onda je ova u 17 časova jedna od većih, koja je samo malo manja od 2012. godine.

Prema njegovim očekivanjima izlaznost na ovim izborima ne bi trebalo da bude niža nego na prošlim izborima, i dodao da postoji mogućnost da bude veća od 53 odsto.

Vuković je istakao da ove izbore obeležava i veoma mali broj nepravilnosti.

On je istakao da je svega desetak nepravilnosti prijavljeno, i da se neke mogu svrstat u red zanimljivosti.

Sve nepravilnosti, kako je dodao, procesuirane su od strane izbornih komisija, koje su postupali po nepravilnostima i razrešili ih.

Vuković je ukazao da se na jednom briačkom mestu desila situacija da je jedan birač bio upisan samo za lokalne izbore, a dobio je od komisije listić za glasanje za republičke izbore.

Isto tako naveo je da je u Jagodini zabeležena situacija na jednom biračkom mestu gde je jedno lice oštetilo i odnelo izborni materijal, te je glasanje obustavljeno.

"Te neprialnisti su uobičaene, a ukupno gledano manje ih je od ranijih izbornih procesa", kazao je Vuković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Nikad manja izlaznost u Nišu do 18 sati: 44,2 odsto

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Apr.2016

Neočekivano mala izlaznost u Nišu od 44.2 odsto, do 18 časova...Na nivou cele zemlje ovo je najmanja izlaznost od većih gradova...Do 18 časova u Nišu je izašlo na glasanje 44,2 odsto birača, saopšteno je u GIK-u.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.