Prvi putnički voz iz Sankt Peterburga stigao u Sevastopolj

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi putnički voz iz Sankt Peterburga stigao u Sevastopolj

Prvi putnički voz "Tavrija" iz Sankt Peterburga do Sevastopolja prošao je Kerčski moreuz preko Krimskog mosta i stigao na terminal, saopštio je dopisnik RIA Novosti. Voz je prešao 2741 kilometar za 43 i po sata. Voz "Tavrija" je prošao kroz devet regiona, tri grada saveznog značaja, prešao preko 118 reka, uključujući Volhov, Volgu, Oku, Don, Kuban. Rano ujutro, predsednik Krima Sergej Aksjonov i vršilac dužnosti guvernera Sevastopolja Mihail Razvožajev dočekali su voz na stanici u Simferopolju. Otvaranje železničkog saobraćaja preko Krimskog mosta, najdužeg u Rusiji, dogodilo se 23. decembra. Predsednik Vladimir Putin lično je doputovao vozom iz Kerča do Tamana, a zatim je dao naredbu za polazak prvog voza sa poluostrva ka severnoj prestonici.
  Na proleće i početkom turističke sezone 2020. godine planirano je puštanje vozova na poluostrvo iz još nekoliko regiona Rusije. Kao što su vlasti Krima i Sevastopolja saopštile, početak železničke komunikacije ukloniće sva ograničenja u transportu i pretvoriće poluostrvo u letovalište tokom cele godine. Pored toga, stanovnici Krima mogu se voziti vozom do susedne teritorije Krasnodara ili Rostova na Donu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

ZNAČAJAN DAN ZA RUSIJU: Prvi putnički voz stigao iz Sankt Peterburga u Sevastopolj (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2019

Železnički most otvoren je 23. decembra za saobraćaj...Prvi putnički voz koji je saobraćao preko Krimskog mosta stigao je danas iz Sankt Peterburga u Sevastopolj na Krimu...Železnički most koji povezuje Krim i Krasnodarski region otvoren je 23. decembra za saobraćaj...The first passenger train...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.