Prvi put elektronski birački spisak

Izvor: B92, 09.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put elektronski birački spisak

Beograd -- U Srbiji će na predstojećim izborima prvi put od uvođenja višestranačkog sistema biti korišćen jedinstven birački spisak kao elektronska baza podataka.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je na konferenciji za novinare da će birači moći da glasaju na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima po mestu boravišta u zemlji, a ne prema mestu prebivališta.

On je najavio da će od 15. marta svi birači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moći SMS-om da provere da li su i gde su upisani u jedinstveni birački spisak.

Marković je naveo da su u biračkom spisku upisana 7.058.683 birača, ali da je to nešto više nego što ih zaista ima i istakao da će, s obzirom na uočene greške, spisak biti ažuriran.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formiran jedinstveni birački spisak

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2012

Srbiji će na predstojećim izborima prvi put od uvođenja višestranačkog sistema biti korišćen jedinstven birački spisak kao elektronska baza podataka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ELEKTRONSKI BIRAČKI SPISAK PRVI PUT U SRBIJI

Izvor: Kurir, 09.Mar.2012

BEOGRAD - U Srbiji će na predstojećim izborima prvi put od uvođenja višestranačkog sistema biti korišćen jedinstven birački spisak kao elektronska baza podataka, rekao je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković...BEOGRAD - U Srbiji će na predstojećim izborima prvi put...

Nastavak na Kurir...

PRVI ELEKTRONSKI SPISAK BIRAČA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 10.Mar.2012, 09:17

U Srbiji će na predstojećim izborima prvi put od uvođenja višestranačkog sistema biti korišćen jedinstveni birački spisak kao elektronska baza podataka, rekao je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković...BEOGRAD - Moderno...U Srbiji će na predstojećim izborima prvi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.