Pruga Beograd - Novi Sad neće raditi godinu dana

Izvor: Mondo, 01.Feb.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pruga Beograd - Novi Sad neće raditi godinu dana"

Zbog radova na rekonstrukciji pruge oko godinu dana neće saobraćati vozovi od Beograda do Novog Sada, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Ona je novinarima rekla da Srbija realizuje projekat modernizacije pruge Beograd - Budimpešta kroz Srbiju i dodala da se radi na dve deonice od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada.

Rekla je da drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << deonicu realizuju Rusi da se sada izvodi prva faza, to jest gradnja vijadukta i tunela Čortanovci i da je već završeno 40 odsto radova i položeno novih 11 km pruge.

Ukida se voz Beograd-Novi Sad

"Da bi dalje moglo da se radi mora potpuno da se zatvori saobaćaj. To je jedini način i cele godine će biti pruga zatvorena i neće ići vozovi od Beograda do Novog Sada", rekla je Mihajlović i dodala da je Srbija voz dao raspored alternativnog autobuskog prevoza.

Ona je rekla da je će vozovi ići alternativnom prugom Pančevo - Orlovat - Novi Sad, pošto je ta pruga rekonstruisana.

Mihajlović je naglasila da je zatvaranje pruge neminovno i istakla da je za našsu zemlju veoma važno da modernizujemo prugu Beograd - Budimpešta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uz elektronski katastar i e-Prostor i e-Plan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2019

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da je uspešno započeta reforma katastra i da je cilj da imamo potpuno elektronski katastar, ali i e-Prostor i e-Plan...Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja Sive knjige NALED-a podsetila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.