Kako sad do NS bez voza? Ovo je potencijalna alternativa

Izvor: B92, 01.Feb.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sad do NS bez voza? Ovo je potencijalna alternativa

Zbog radova na rekonstrukciji pruge oko godinu dana neće saobraćati vozovi od Beograda do Novog Sada, rekla je ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima rekla da Srbija realizuje projekat modernizacije pruge Beograd - Budimpešta kroz Srbiju i dodala da se radi na dve deonice od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada.

Rekla je da drugu deonicu realizuju Rusi i da se sada izvodi prva faza, to jest gradnja vijadukta i tunela Čortanovci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je već završeno 40 odsto radova i položeno novih 11 km pruge.

"Da bi dalje moglo da se radi mora potpuno da se zatvori saobaćaj. To je jedini način i cele godine će biti pruga zatvorena i neće ići vozovi od Beograda do Novog Sada", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija voz dao raspored alternativnog autobuskog prevoza.

Ona je rekla da je će vozovi ići alternativnom prugom Pančevo - Orlovat - Novi Sad, pošto je ta pruga rekonstruisana.

Mihajlovićeva je naglasila da je zatvaranje pruge neminovno i istakla da je za našu zemlju veoma važno da modernizujemo prugu Beograd - Budimpešta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.