Protesti članova Asocijacije poljoprivrednika Srbije

Izvor: Beta, 05.Jul.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti članova Asocijacije poljoprivrednika Srbije

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će u utorak u 11 sati, u svim gradovima u kojima žive njeni članovi, početi proteste sa zahtevom da otkupna cena pšenice bude najmanje 15 dinara za kilogram i da se reše ostali problemi u agraru.

"Članovi asocijacije traže hitnu obustavu uvoza svinjskog i junećeg mesa i mleka, suzbijanje monopola u svom oblastima poljoprivrede, da cena kilograma junadi bude 1,7 evra, kao i otkup mleka za 32 dinara po litru", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Asocijacije Bogdan Šuljmanac.

On je dodao da poljoprivrednici traže i "da se za 100 kilograma sojinog zrna dobije 100 kilograma sojine sačme, regresiranu naftu na benzinskim pumpama" i da su "spremni da ostanu na ulici" dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Članovi Asocijacije, čiji će se protest održati u nekoliko gradova Vojvodine i centralne Srbije, istakli su da zahtevaju i da se isplate neisplaćena podsticajna sredstava svima koji su podigli zasade voća i vinove loze, a koja nisu isplaćena zbog donošenja raznih uredbi i uslovljavanje uplaćivanjem poljoprivrednog osiguranja kod Fonda PIO.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti članova Asocijacije poljoprivrednika Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jul.2010

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će u utorak u 11 sati, u svim gradovima u kojima žive njeni članovi, početi proteste sa zahtevom da otkupna cena pšenice bude najmanje 15 dinara za kilogram i da se reše ostali problemi u agraru. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Sutra protest poljoprivrednika

Izvor: Capital.ba, 05.Jul.2010

BEOGRAD, Asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će njeni članovi širom zemlje sutra početi proteste sa brojnim zahtjevima među kojima je najhitniji da otkupna cijena pšenice bude najmanje 15 dinara za kilogram. Bogdan Šuljmanac, predsjednik pomenute Asocijacije rekao je na konferenciji...

Nastavak na Capital.ba...

Sutra protesti poljoprivrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2010

BEOGRAD -..Asocijacija poljoprivrednika Srbije zatražila je danas da se hitno obustavi uvoz svinjskog i junećeg mesa i mleka, reše problemi otkupa poljoprivrednih proizvoda i suzbiju monopoli na tržištu, najavivši proteste za sutra u 11 časova...Predstavnici Asocijacije su, na konferenciji za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Protest poljoprivrednika prekinut, sutra sastanci

Izvor: EMportal, 06.Jul.2010, 10:23

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Srbije Bogdan Šuljmanac izjavio je danas da je protest članova te asocijaicije prekinut i da će o njegovom nastavku biti odlučeno sutra, posle sastanka s predstavnicima Robnih rezervi. Iz Robnih rezervi najavljuju da su spremni da otkupe 120.000 tona pšenice.

Nastavak na EMportal...

Počeo protest poljoprivrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2010

SREMSKA MITROVICA,PANČEVO -..Asocijacija poljoprivrednika Srbije krenula je danas u 11 sati u protestnu vožnju poljoprivrednim mašinama u svim opštinama gde to udruženje ima predstavništvo, sa zahtevom da se hitno obustavi uvoz mleka i svinjskog i junećeg mesa, reše problemi otkupa poljoprivrednih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.