Capital.ba

Sutra protest poljoprivrednika

05.07.2010. / 15:39

BEOGRAD, Asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će njeni članovi širom zemlje sutra početi proteste sa brojnim zahtjevima među kojima je najhitniji da otkupna cijena pšenice bude najmanje 15 dinara za kilogram.

Bogdan Šuljmanac, predsjednik pomenute Asocijacije rekao je na konferenciji za novinare da poljoprivrednici zahtijevaju hitnu obustavu uvoza svinjskog mesa i mlijeka koji ugrožava domaće proizvođače, uvid u dugoročniji plan u poljoprivredi, kao i suzbijanje monopola u svim poljoprivrednim granama.

Poljoprivrednici, prema njegovim riječima, zahtijevaju, da se riješe problemi u otkupu poljoprivrednih proizvoda, da se za 100 kg sojinog zrna dobije 100 kg sojine sačme, regresiranu naftu na pumpama.

Članovi Asocijacije su zahtjevali i da se isplate neisplaćena podsticajna sredstva svima koji su podigli zasade, a nisu isplaćene zbog donošenja uredbi na uredbe i uslovljavanjem poljoprivrednog osiguranja kod Fonda PIO.

Predstavnici ove grupacije traže i da se smanji papirologija koja je potrebna za dobijanje subvencija, kao i da se donesu nove uredbe o podsticajnim sredstvima. Emg.rs

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!