Proizvodjači mleka: Šest godina ista cena, jedini spas od propasti propisana minimalna cena

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 16:52

Proizvodjači mleka: Šest godina ista cena, jedini spas od propasti propisana minimalna cena

Predsednik Saveza udruženja odgajivača goveda u Srbiji Sanja Bugarski rekla je danas da su proizvodjači mleka finansijski propali jer otkupljivači šest godina isplaćuju istu otkupnu cenu mleka.Ona je za Betu rekla da je prosečna proizvodjačka cena litra mleka 56,60 dinara, a da je prosečna otkupna oko 30 dinara."Zadužili smo se kreditima u nadi da ćemo postići neki dogovor sa otkupljivačima o povećanju otkupne cene mleka, ali nismo naišli na razumevanje", rekla je Bugarski.Dodala je da je dodatni udar na proizvodjače mleka poskupljenje žitarica i uljarica od 50 do 80 odsto.Ona je rekla da proizvodjači od države dobijaju premiju od sedam dinara po litru desetak godina i da bi taj novac trebalo da se koristi za obnovu opreme koja se amortizuje."Iscrpeli smo sve zalihe da bi spasli proizvodnju i sada ostaje kao jedina mogućnost da država propiše minimalnu cenu za otkupljivače ili da sačekamo sudske izvršitelje", rekla je Bugarski.Istakla je da je proizvodjače u težak položaj doveo i "ogroman uvoz mlečnih proizvoda čiji kvalitet treba ispitati".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proizvođači mleka: Jedini spas od propasti propisana minimalna cena

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2021

Predsednica Saveza udruženja odgajivača goveda u Srbiji Sanja Bugarski rekla je da su proizvođači mleka finansijski propali jer otkupljivači šest godina isplaćuju istu otkupnu cenu mleka.

Nastavak na N1 televizija...

Otkupna cena malina u leskovačkom kraju 320 dinara, rod manji nego prethodnih godina

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2021, 14:01

Voćari na jugu Srbije godinama unazad suočavaju se sa problemima prilikom otkupne cene njihovih proizvoda, a malinari su ove godine konačno dočekali, kažu, dobru cenu. Na većini otkupnih mesta trenutna cena maline u leskovačkom kraju iznosi 320 dinara, dok malinari očekuju da se ona uveća, s...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.