Predstavljeno vojno vozilo s hibridnim pogonom: Cilj ugovor vredan 6,5 milijardi $ VIDEO

Izvor: B92, 30.Jan.2022, 16:07

Predstavljeno vojno vozilo s hibridnim pogonom: Cilj ugovor vredan 6,5 milijardi $ VIDEO

Kompanija Oshkosh Defense se nada kako će s novim vozilom upasti u program obnove JLTV programa u američkoj vojsci.

U pitanju je ugovor vredan 6,5 milijardi dolara, a uključuje nabavku čak 15.468 vozila, prenosi portal Indeks.

Manja potrošnja goriva je samo jedna od prednosti nove generacije vozila. JLTV ili kako glasi ceo naziv - Joint Light Tactical Vehicle - taktičko je vozilo koje sada dobija oznake "e“ u prefiksu. Pritom karakteristiku "lako" (eng. light) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzmite s rezervom jer je ovo i te kako veliko i moćno vozilo.

Stoga informacija kako hibridna verzija troši 20 odsto manje goriva zvuči jako dobro.

Međutim, manja potrošnja nije jedini benefit ugradnje hibridnog pogona. Vozilo i dalje ima primarno dizel pogon, a koji ujedno služi i kao generator za punjenje Li-Ion baterija kapaciteta 30 kWh. A zahvaljujući relativno velikoj bateriji ovo vozilo može da vozi i isključivo na struju u tzv. Silent modu rada. Ne treba posebno napominjati koliko je bitno biti nečujan u zadacima kojima je JLTV namenjen.

I to nije sve, jer ovaj eJLTV služi i kao mobilna elektrana. S mogućnosti punjenja snagom do 115 kW služi kao snažna podrška jedinicama po pitanju potreba snabdevanja električnom energijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.