Predstavljeno vojno vozilo s hibridnim pogonom: Cilj ugovor vredan 6,5 milijardi $ VIDEO

Kompanija Oshkosh Defense se nada kako će s novim vozilom upasti u program obnove JLTV programa u američkoj vojsci.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2022.

14:03

Predstavljeno vojno vozilo s hibridnim pogonom: Cilj ugovor vredan 6,5 milijardi $ VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/homank76

U pitanju je ugovor vredan 6,5 milijardi dolara, a uključuje nabavku čak 15.468 vozila, prenosi portal Indeks.

Manja potrošnja goriva je samo jedna od prednosti nove generacije vozila. JLTV ili kako glasi ceo naziv - Joint Light Tactical Vehicle - taktičko je vozilo koje sada dobija oznake "e“ u prefiksu. Pritom karakteristiku "lako" (eng. light) uzmite s rezervom jer je ovo i te kako veliko i moćno vozilo.

Stoga informacija kako hibridna verzija troši 20 odsto manje goriva zvuči jako dobro.

Međutim, manja potrošnja nije jedini benefit ugradnje hibridnog pogona. Vozilo i dalje ima primarno dizel pogon, a koji ujedno služi i kao generator za punjenje Li-Ion baterija kapaciteta 30 kWh. A zahvaljujući relativno velikoj bateriji ovo vozilo može da vozi i isključivo na struju u tzv. Silent modu rada. Ne treba posebno napominjati koliko je bitno biti nečujan u zadacima kojima je JLTV namenjen.

I to nije sve, jer ovaj eJLTV služi i kao mobilna elektrana. S mogućnosti punjenja snagom do 115 kW služi kao snažna podrška jedinicama po pitanju potreba snabdevanja električnom energijom.

Oshkosh Defense eJLTV from Oshkosh Defense on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: