U četvrtak ugovor s Rusima

Izvor: B92, 21.Maj.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak ugovor s Rusima

Beograd -- Železnice Srbije i ruska kompanija "RŽD internacional" potpisaće u četvrtak, 23. maja ugovor o modernizaciji srpskih pruga i isporuci vozova.

To će biti finansirano iz ruskog kredita od 800 miliona dolara.

Generalni direktor ruskog preduzeća Sergej Pavlov je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da bi prvi radovi na pruzi Beograd-Pančevo i na deonicama na "Evropskom koriudoru 10" trebalo da počnu septembra.

On je kazao da je se ugovor sastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz pet delova i odnosi na izgradnju drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, obnovu šest deonica na Koridoru 10, izgradnju pruge Stara Pazova-Novi Sad, rekonstrukciju pruge Beogard-Bar i isporuku ruskih dizel-motornih vozova.

"Koristićemo moderne tehnologije što će omogućti povećanje bezbednosti železničko saobaćaja u Srbiji", kazao je direktor firme RŽD internacional, koja je deo Ruskih železnica.

Pavlov je kazao da će, po uslovima kreditnog aranžmana, veći deo poslova na modernizaciji železničke infrastrukture raditi ruske kompanije, ali biće angažovane i srpske firme.

"Za izvođače radove će biti raspisani tenderi u skladu s propisima. Ukoliko su ostali uslovi jednaki, srpske kompanije će imati proritet pri dobijanju posla", rekao je on.

Pavlov je precizirao da će poseban ugovor o radovima na pruzi Beograd-Pančevo biti potpisan do polovine juna, jula će biti potpisan za deonice na Koridoru 10, a avgusta za isporuku vozova kompanije Metrovagonmaš.

On je kazao da su tehnički detalji ugovora o isporuci vozova usaglašeni, a preostaje da se utvrdi koliko će vozova biti kupljeno. Do kraja godine, dodao je Pavlov, trebalo bi da budu potpisana i preostala dva ugovora.

Radovi bi trebalo da se završe u roku od pet godina.

Pavlov je kazao da će potpisivanju glavnog ugovora u Vladi Srbije prisustvovati ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i direktor Ruskih železnica Vladimir Jakunjin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dogovoren ruski kredit

Izvor: Danas, 21.Maj.2013

Ugovor o izgradnji železničke infrastrukture i isporuci dizel-motornih vozila između Železnica Srbije i ruske kompanije „RŽD Internešenel“ biće potpisan sutra u Vladi Srbije, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Sergej Pavlov, generalni direktor „RŽD Internešenel“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.