Postavljen prvi dvosmerni bitkoin bankomat u Srbiji

Izvor: BKTV News, 05.Apr.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljen prvi dvosmerni bitkoin bankomat u Srbiji

Moguće da ćete već narednog praznika u jednoj prodavnici u Beogradu moći da pazarite i platite životne namirnice bitkoinom.

U Beogradu je postavljen prvi bankomat u Srbiji na kojem se mogu kupiti i prodati najpopularnije kriptovalute na svetu - bitkoin i lajtkoin.

Bankomat je postavljen na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša, u prodavnici "Idea London", iz koje najavljuju da razmatra mogućnost plaćanja ovim valutama u njihovoj trgovini.

Aparat >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << omogućava da se kupuju i prodaju pomenute kriptovalute tokom radnog vremena Idea prodavnice.

U Beogradu je, inače, digitalnim valutama moguće kupiti kompjutersku opremu, a postoji i restoran u kojem je moguće plaćanje kriptovalutom.

U trenutku pisanja vesti bitkoin je vredeo 6.793 dolara, a lajtkoin 118,3 dolara.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.