Poslovna klima u Italiji na najvišoj razini u posljednjih deset godina

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Sep.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovna klima u Italiji na najvišoj razini u posljednjih deset godina

RIM - Ozračje među poslovnim čelnicima u Italiji u rujnu je bilo najpovoljnije u posljednjih 10 godina dok je raspoloženje potrošača najbolje od siječnja prošle godine, pokazuju u srijedu podaci statističkog ureda Istat.

Kako je objavio tamošnji statistički ured, indeks poslovne klime u trećem gospodarstvu eurozone u rujnu je uvećan na 108 bodova, sa 107,1 boda u prethodnom mjesecu.

Time je zabilježio najvišu razinu od kolovoza 2007. kada je dosegnuo 109,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bodova, navodi se u izvješću. Povjerenje čelnika kompanija poboljšano je u sektoru proizvodnje, što se očituje u rastu odgovarajućeg podindeksa na 110,4 boda, sa 108,5 bodova u mjesecu ranije.

Ozračje je poboljšano i u graditeljskom i u sektoru maloprodaje dok je u sektoru tržišnih usluga ostalo stabilno. U rujnu je značajno poboljšano i povjerenje potrošača u Italiji, što se očituje u skoku odgovarajućeg indeksa na 115,5 bodova, sa 111,2 boda u prethodnom mjesecu. Statistički ured naviše je pritom revidirao prvotno procijenjenih za kolovoz 110,8 bodova.

Time je indeks potrošačkog povjerenja  dosegnuo najviše razine od siječnja 2016., kada je iznosio 118,3 boda.

Ekonomisti iz ankete koju je provela novinska agencija dpa očekivali su da će skliznuti na 110,6 bodova.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.