Poziv Ugljaninu i Ljajiću

Izvor: Blic, 06.Jan.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv Ugljaninu i Ljajiću

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji pozvao je danas ministre Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, kao i poslanike njihovih partija, Sandžačke demokratske partije i Bošnjačke liste za evropski Sandžak, da potpišu Deklaraciju protiv diskriminacije.

Deklaraciju su, početkom jula prošle godine u organizaciji ove zajednice, potpisali predstavnici bošnjačkih organizacija, ustanova, institucija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Kako je navedeno u Deklaraciji, koju tada Ljajić i Ugljanin nisu potpisali, od bošnjačkih predstavnika u parlamentu i Vladi Srbije zahteva da ne prihvate "dalje administrativno rasparčavanje regije Sandžak", i izražava zabrinutost zbog "kontinuiranog kršenja ljudskih, a posebno verskih prava Bošnjaka i muslimana u Srbiji".

Mešihat IZ u Srbiji u saopštenju za javnost ocenjuje da se razvrstavanjem sandžačkih opština u dva regiona nastavlja dalje cepanje te regije.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv Ugljaninu i Ljajiću

Izvor: B92, 06.Jan.2010

Novi Pazar -- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji pozvao je Rasima Ljajića, Sulejmana Ugljanina i poslanike njihovih partija da potpišu Deklaraciju protiv diskriminacije... Deklaraciju su, početkom jula prošle godine u organizaciji ove zajednice, potpisali predstavnici bošnjačkih organizacija,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.