Poslanici će plaćati putarine

Izvor: Beta, 02.Mar.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici će plaćati putarine

BEOGRAD, 2. marta 2015. (Beta) - Narodni poslanici će ubuduće plaćati putarinu, čime će Javno preduzeće "Putevi Srbije" godišnje uštedeti 20 miliona dinara, izjavila je u ponedeljak ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ako mogu gradjani Srbije da plaćaju putarinu, ako mogu vlada, ambasade i ministarstva, ne postoji nijedan razlog da to ne rade i poslanici. U zakonu vrlo jasno piše da su poslanici oslobodjeni plaćanja prevoza, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << oslobodjeni putarine", kazala je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je objasnila da će od plaćanja putarine koja je "praktično do sada na neki način poklanjana", "Putevi Srbije" imati godišnje 20 miliona dinara dodatnog novca, što je dovoljno za uredjivanje svih lokalnih i puteva drugog reda u opštini srednje veličine u Srbiji.

Kako je navela, oslobodjeni plaćanja putarine biće Vojska Srbije, policija, Hitna pomoć, vozila pod pratnjom, a u odredjenim situacijama i humanitarne organizacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mihajlović: Narodni poslanici će plaćati putarine

Izvor: Blic, 02.Mar.2015

Narodni poslanici će ubuduće plaćati putarinu, čime će Javno preduzeće "Putevi Srbije" godišnje uštedeti 20 miliona dinara, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...- Ako mogu građani Srbije da plaćaju putarinu, ako mogu Vlada, ambasade...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.