Mihajlović: Narodni poslanici će plaćati putarine

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Narodni poslanici će plaćati putarine

Narodni poslanici će ubuduće plaćati putarinu, čime će Javno preduzeće "Putevi Srbije" godišnje uštedeti 20 miliona dinara, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Ako mogu građani Srbije da plaćaju putarinu, ako mogu Vlada, ambasade i ministarstva, ne postoji nijedan razlog da to ne rade i poslanici. U zakonu vrlo jasno piše da su poslanici oslobođeni plaćanja prevoza, ali nisu oslobođeni putarine - kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je objasnila da će od plaćanja putarine koja je "praktično do sada na neki način poklanjana", "Putevi Srbije" imati godišnje 20 miliona dinara dodatnog novca, što je dovoljno za uredjivanje svih lokalnih i puteva drugog reda u opštini srednje veličine u Srbiji.

Kako je navela, oslobođeni plaćanja putarine biće Vojska Srbije, policija, Hitna pomoć, vozila pod pratnjom, a u određenim situacijama i humanitarne organizacije.

Upitana da prokomentariše hoće li biti otpuštanja u javnom sektoru, ministarka je istakla da se o tome nije razgovoralo, već o reformi koja će omogućiti da Srbija ima kvalitetnu radnu snagu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mihajlović: I poslanici će plaćati putarinu

Izvor: RTS, 02.Mar.2015

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će u Srbiji svi morati da plaćaju putarinu, pa da iz toga neće biti izuzeti ni poslanici. . "Ministarstvo je naložilo 'Putevima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.