Poslanici će plaćati putarinu

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poslanici će plaćati putarinu"

Narodni poslanici će ubuduće plaćati putarinu, čime će JP "Putevi Srbije" godišnje uštedeti 20 miliona dinara, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

"Ako mogu građani Srbije da plaćaju putarinu, ako mogu vlada, ambasade i ministarstva, ne postoji nijedan razlog da to ne rade i poslanici. U zakonu vrlo jasno piše da su poslanici oslobođeni plaćanja prevoza, ali nisu oslobođeni putarine", kazala je Mihajlović.

Ona je objasnila da će od plaćanja putarine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je "praktično do sada na neki način poklanjana", "Putevi Srbije" imati godišnje 20 miliona dinara dodatnog novca, što je dovoljno za uređivanje svih lokalnih i puteva drugog reda u opštini srednje veličine u Srbiji.

Kako je navela, oslobođeni plaćanja putarine biće Vojska Srbije, policija, Hitna pomoć, vozila pod pratnjom, a u određenim situacijama i humanitarne organizacije.

Upitana da prokomentariše hoće li biti otpuštanja u javnom sektoru, ministarka je istakla da se o tome nije razgovoralo, već o reformi koja će omogućiti da Srbija ima kvalitetnu radnu snagu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici će plaćati putarine

Izvor: Beta, 02.Mar.2015

BEOGRAD, 2. marta 2015. (Beta) - Narodni poslanici će ubuduće plaćati putarinu, čime će Javno preduzeće "Putevi Srbije" godišnje uštedeti 20 miliona dinara, izjavila je u ponedeljak ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović..."Ako mogu gradjani Srbije da plaćaju...

Nastavak na Beta...

Poslanici više neće moći auto putem za dž

Izvor: Mondo, 02.Mar.2015

Ministarstvo saobraćaja naložilo Putevima Srbije da putarinu plaćaju svi osim vojske, policije, hitne pomoći, vozila pod pratnjom i, u određenim situacijama, vozila humanitarnih organizacija. Prihod dodatnih 20 miliona dinara...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Ako svi u Srbiji mogu da plaćaju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.