Popularni modni lanac se širi: 100 novih prodavnica širom Evrope

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 10:58

Popularni modni lanac se širi: 100 novih prodavnica širom Evrope

Nemački lanac brze mode C&A na putu je širenja.

"Želimo da otvorimo 100 novih prodavnica u Evropi u naredne tri godine", rekao je za dpa Karsten Horn, ​​vođa C&A tržišta za Nemačku. Taj potez je prvobitno objavljen u novinama Rheinische Post.

Prema navodima kompanije, planovi širenja fokusirani su prvenstveno na Rumuniju, Poljsku i Italiju. Ostale prodavnice treba da budu otvorene u Madridu, Amsterdamu, Parizu i Milanu 2024. godine.

Nove filijale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će takođe biti otvorene sledeće godine u Nemačkoj, a Horn vidi potencijal u Berlinu i istočnoj Nemačkoj.

Takođe, Horn je izjavio da kompanija želi da se fokusira i na novi koncept prodavnica u budućnosti.

"Ojačali smo brend i pogledali šta kupci žele. Oni ne žele da se kreću kroz šest spratova sa mnoštvom tekstila, nego žele da budu inspirisani dok kupuju i da otkrivaju nove odevne kombinacije", kazao je.

C&A trenutno ima 1.300 prodavnica u 17 zemalja, od kojih je skoro 400 u Nemačkoj. Prema navodima kompanije, ona je već modernizovala dve trećine svojih prodavnica. Nedavno su prodavnice u Hamburgu, Hajlbronu i Singenu novootvorene ili ponovo otvorene nakon redizajna.

Podsetimo, kompanija je prošle godine saopštila da je C&A Srbija bila meta organizovane carinske prevare čiji je počinilac jedan od njenih poslovnih partnera, kao i drugi počinioci. Nemački tekstilni gigant je tada objasionio da su navedeni počinioci sistematično obavili više od 300 radnji prevarnog uvoza u periodu 2014–2021. godine, zloupotrebljavajući logo kompanije C&A, pogodnosti carinskog statusa i ovlašćenja za zastupanje carinskog predstavnika kompanije C&A u Srbiji.

Krivično delo je otkriveno u oktobru 2021. kada je kompanija C&A prvi put obaveštena o tom prevarnom uvozu od strane carinskih organa Republike Srbije.

"Nakon nekoliko meseci istrage i uprkos dokazima kojima se učvršćuje stav da C&A Srbija ne treba da snosi posledice tog krivičnog dela, carinski organi Republike Srbije zauzeli su stav da je kompanija C&A Srbija odgovorna za plaćanje carinskih dažbina za robu koja je deklarisana u okviru prevarnog uvoza. Nakon temeljne analize situacije upravljački tim kompanije C&A Srbija zaključio je da ne može odgovorno snositi rizike daljeg osporavanja pravne pozicije koju zastupaju organi Republike Srbije. S obzirom na finansijski opseg zahteva usmerenih protiv kompanije C&A Srbija, upravljački tim je bio primoran da proglasi insolventnost", poručili su iz te kompanije.

Pročitajte još:

C&A optužen za milionsku prevaru; Odlaze odmah iz Srbije i poručuju: "Postali smo meta"

Stečaj: Zatvorene C&A radnje u Srbiji, popisuje se imovina

Prošle godine, modni lanac je najavio prekid poslovanja i u Turskoj. 24 prodavnice su ili zatvorene ili prodate turskom konkurentu.

"Iako C&A Turska ostvaruje pristojne rezultate prometa, uslovi na lokalnom tržištu su i dalje izazov" rekao je izvršni direktor C&A Europe Tjeerd van der Zee povodom odluke kompanije da se povuče iz zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.