Ponude investitora za dionice Saudi Aramca dostigle 44 milijarde dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Nov.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponude investitora za dionice Saudi Aramca dostigle 44 milijarde dolara

RIJAD – Kompanija Saudi Aramco do sada je dobila od investitora ponude za kupovinu njenih dionica u ukupnom iznosu od 44,3 milijarde dolara, objavila je danas brokerska kompanija Samba Capital, koja je glavni menadžer Inicijalne javne ponude (IPO) saudijskog naftnog diva.

Dosadašnja ukupna potražnja investitora veća je 1,7 puta od obujma ponuđenih dionica, a institucionalni investitori mogu dostavljati ponude do 4. prosinca, prenosi Reuters.

Očito je da će Aramcov IPO premašiti 25 milijardi USD i time nadmašiti „Alibabin" IPO vrijedan 25 milijardi dolara iz 2014. godine koji je dosad bio najveći na svijetu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.