Izvor: Blic, 15.Sep.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć fabrici "Prvi partizan" za pokretanje proizvodnje posle eksplozije

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić obećao je danas u Užicu da će Vlada Srbije pomoći fabrici "Prvi partizan" da pokrene proizvodnju nakon eksplozije u kojoj je poginulo sedam radnika te fabrike.

Nakon obilaska objekta u kome se eksplozija dogodila, Dinkić je rekao da je potrebno sanirati štetu i u najskorije vreme obezbediti dva miliona evra, dodavši da je "Prvi partizan" nedavno povukao četiri miliona evra kroz povoljne subvencionisane kredite Vlade Srbije.

"Pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ćemo program investicija u narednoj godini, a oni podrazumevaju izmeštanje fabrike u kojoj se dogodila eksplozija, tako što će država subvencionisati kamate na kredit 'Prvog partizana", rekao je Dinkić.

On je rekao da je dobro što "Prvi partizan" ima jaku tržišnu poziciju o čemu svedoči, kako je naveo, podatak da je za prvih sedam meseci ostvario izvoz od 40 miliona dolara. Dinkić je dodao da je potrebno pokrenuti proizvodnju "uz bezbedne uslove rada".

Direktor "Prvog partizana" Dobrosav Andrić izrazio je očekivanje da će za oko četiri nedelje fabrika dobiti seftifikat za normalizaciju proizvodnje, što, kako je rekao, znači da bi pogon u kome se dogodila eksplozija polovinom oktobra mogla da počne da radi.

"Interes fabrike je da sačuva poslovne partnere", rekao je Andrić i dodao da se proizvodnja odvija u Alatnici i pogonu pištoljske municije i da je angažovano od 30 do 35 odsto radnika.

On je dodao da istraga još traje u pogonu u kome se 3. septembra dogodila ekspolozija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.