Pola budžeta EU za privredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola budžeta EU za privredu

Evropska komisija je danas predstavila predlog budžeta za 2016. u vrednosti od 143,5 milijarde evra i predložila da se skoro polovina novca uloži za podsticanje privrede i stvaranje radnih mesta.

"Naš budžet za 2016. godinu podržava podsticanje privrede kroz investicije koje pogoduju rastu i zapošljavanju, a istovremeno pomaže da se suočimo sa spoljnim izazovima poput migracija", navela je potpredsednica Evropske komisije zadužena za budžet Kristalina Georgijeva u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
O budžetu će se izjasniti države članice i Evropski parlament, koji mogu da usvoje i izmene.

U budžetu je predviđeno 500 miliona evra za Evropski fond za strateška ulaganja (EFSI), što je ključni element investicionog plana za Evropu. Fond bi trebalo da omogući da se privuče 315 milijardi evra investicija za tri godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deficit u budžetu Vojvodine manji od planiranog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015

Pokrajinska vlada utvrdila je danas predlog odluke o završnom računu budžeta Vojvodine za 2014. godinu, prema kojem je budžetski deficiti umesto planiranih 3,865 milijardi iznosio 1,462 milijarde dinara...Kako je saopšteno, prihodi budžeta Pokrajine u prošloj godini iznosili su 63,675 milijardi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dogovor u EU o fondu za investicije

Izvor: Akter, 28.Maj.2015, 14:07

Članice Evropske unije i Evropski parlament postigli su dogovor u načelu o stvaranju fonda koji bi mogao doneti 315 milijardi evra investicija iz privatnog i javnog sektora za obnavljanje infrastrukture, stimulisanje privrede i zapošljavanje..Posle celonoćnih pregovora završinih rano jutros, postignut...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.