Pokrajinska vlada finansira izgradnju mosta

Izvor: Beta, 16.Apr.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada finansira izgradnju mosta

NOVI SAD, 16. aprila 2015. (Beta) - Pokrajinska vlada saopštila je u četvrtak da je spremna da preuzme obavezu finansiranja dalje izgradnje Žeželjevog mosta preko reke Dunav u Novom Sadu i da obezbedi nedostajuća sredstva.

U saopštenju se navodi da je Pokrajinska vlada saglasna sa predlogom Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije da se finansiranje ubuduće obavlja prenosom sredstava Vojvodine, preko budžeta Grada Novog Sada.

"Radi realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << daljeg finansiranja ovog projekta, Pokrajinska vlada očekuje i apeluje na Ministarstvo da što pre dostavi novi nacrt ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje projekta izgradnje Žeželjevog mosta, kako bi se radovi nastavili i kako bi Novi Sad dobio novi most", piše u saopštenju.

Dodaje se da projekat izgradnje Žeželjevog mosta preko reke Dunav u Novom Sadu ima vitalan značaj kako za Novi Sad i Vojvodinu tako i za ceo region.

Žeželjev most u Novom Sadu srušen je aprila 1999. godine, u NATO bombardovanju Srbije, a njegova ponovna izgradnja je počela 10. marta 2011, uz novembar 2013. godine kao predvidjeni datum završetka radova.

Novi rok za završetak mosta je sredina 2016. godine. Izvodjač radova je špansko-italijanski konzorcijum Azvi-Tadei-Horta Koslada, a prvobitna ugovorna vrednost posla bila je 45,3 miliona evra.

Problem u obnovi mosta su dodatni radovi zbog kojih je porasla vrednost posla, a kada je novac obezbedjen, problem je postao način prebacivanja novca izvodjaču.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.