Platni razredi u javnom sektoru od 1. januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platni razredi u javnom sektoru od 1. januara

Ministri Mladen Šarčević i Ana Brnabić upoznali su danas predstavnike sindikata sa pripremama za donošenje Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru koji bi trebalo da bude usvojen u narednih pet meseci.

"Zakon bi trebalo da bude usvojen do kraja jula, a plan je da počne da se primenjuje 1. januara 2018. godine", navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Brnabić je navela da taj zakon podrazumeva platne razrede, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novi način obračuna plata na osnovu radnog učinka.

Šarčević je rekao da će u određivanju kriterijuma radnog učinka za zaposlene u prosveti učestvovati Ministarstvo prosvete, ali i sindikati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.