Petrović: Drina je riznica električne energije od koje bi koristi imao cijeli region

Izvor: Capital.ba, 05.Jun.2021, 10:35

Petrović: Drina je riznica električne energije od koje bi koristi imao cijeli region

TREBINJE – Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović istakao je da rijeka Drina raspolaže ogromnim potencijalom i da njome “protiču” kilovat časovi električne energije, a niko nema koristi. Foto: Direkt Petrović je ocijenio da bi bio veliki grijeh napraviti hidroelektrane Buk Bijela, Foča i Paunci, a ne nastaviti dalje za gradnjom na srednjem i donjem toku rijeke Drine, jer je to riznica električne energije od koje bi koristi imao cijeli region. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << reka da je Drina granična rijeka i da bi se zajedničkim angažovanjem zainteresovanih kompanija moglo iskoristiti sedam pregrada koje je moguće napraviti i to tri u srednjem slivu Drine i četiri u donjem. “Ukupna njihova snaga bi bila 700 megavata, a ukupna godišnja proizvodnja 2.800 gigavat časova električne energije. Procijenjena vrijednost izgradnje ovih objekata bila bi 2,2 milijarde evra”, pojasnio je Petrović. Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” je istakao da bi realizacija takvog projekta značila svima u regionu, jer rijeka teče i bukvalno sa sobom odnosi kilovat časove struje. “Mi imamo pravo prirodno bogatstvo, a nismo ni svjesni koliko gubimo što ne koristimo taj potencijal. Značaj rijeke Drine je ogroman i to treba iskoristiti za dobrobit svih nas u regionu”, zaključio je Petrović. Srna Чланак Petrović: Drina je riznica električne energije od koje bi koristi imao cijeli region се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Drina riznica električne energije od koje bi koristi imao cijeli region"

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2021

TREBINJE - Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović istakao je da rijeka Drina raspolaže ogromnim potencijalom i da njome "protiču" kilovat časovi električne energije, a niko nema koristi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.