Petrohemija ide u zastoj - značajne investicione aktivnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2021, 15:40

Petrohemija ide u zastoj - značajne investicione aktivnosti

U HIP-Petrohemiji sutra počinje zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu i Elemiru, koji će trajati narednih mesec dana, saopšteno je danas iz te kompanije.

Investicione aktivnosti biće sprovedene i u fabrici PENG, gde će biti obavljen generalni remont ekstrudera L-229.

Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ostalim pogonima, saopštila je Petrohemija.

Dodaje se da će planirane remontne aktivnosti obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije.

Iz ove kompanije navode da se prilikom zaustavljanja fabrika može očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom koja predstavlja efekte bezbednog planskog zastoja procesa rada.

"Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine", saopštila je kompanija.

Kako se navodi, o zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.