Pekinška televizija i HRT ulaze u suradnju: Snima se dokumentarac o nogometu

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Apr.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekinška televizija i HRT ulaze u suradnju: Snima se dokumentarac o nogometu

ZAGREB - Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić sa suradnicima održao je danas na Prisavlju inicijalni radni sastanak s kineskom delegacijom predvođenom Yang Shuom, ravnateljem pekinškog Ureda za radio i televiziju, na kojem su razmotrene mogućnosti suradnje dviju strana na području razvoja medijskih sadržaja, filmova, serija te posebno dokumentarnih filmova.

"U ozračju jačanja hrvatsko-kineskih odnosa svakako postoje i mogućnosti suradnje na medijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << području, takva suradnja je moguća i od obostranog je interesa. Razlika u brojnosti između hrvatskog i kineskog naroda sigurno neće biti prepreka u razvijanju naših odnosa", rekao je Glavni ravnatelj u svom uvodnom obraćanju.

Yang Shuo i kineska delegacija posebno zanimanje iskazali su za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji prošle godine osvojila srebrnu medalju i koja u Kini uživa veliku popularnost.

Pekinška televizija, naime, želi snimiti dokumentarnu seriju od 20 nastavaka o europskom nogometu, a koja bi se u dvije epizode bavila upravo fenomenom i uspjehom nogometa u Hrvatskoj, kao i hrvatskom nogometnom reprezentacijom. U sklopu toga željeli bi snimiti i intervjue s Modrićem, Rakitićem i Mandžukićem, kao i s hrvatskom Predsjednicom, koja je, naglasili su, u Kini iznimno popularna.

Na sastanku je konkretno dogovoreno kako će HRT pomoći u organizacijskom i produkcijom smislu u realizaciji navedenog dokumentarnog serijala.

Uz to, jedna od tema sastanka bila je i želja kineske delegacije za suradnjom s HRT-om po pitanju razmjene sadržaja, a među ostalim iskazali su i zanimanje za korištenjem bogate arhive HRT-a, te hrvatskih filmova, serija i posebno animiranih filmova.

S kineskim je gostima o konkretnim modalitetima buduće suradnje na sastanku razgovarao Bruno Kovačević, glavni urednik programa HTV 1, HTV 2, HTV 3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala, a uz njega ispred HRT-a bili su nazočni i Damir Novinić, ravnatelj Poslovne jedinice Produkcija, Katja Kušec, urednica Programskog kanala HTV1 te Marija Nemčić, privremena rukovoditeljica Samostalnog odjela Međunarodni odnosi. Dogovoreno je da će današnji sastanak biti platforma za potpisivanje Ugovora o suradnji pekinške televizije i HRT-a.

Pekinški Ured za radio i televiziju osnovan je zbog regulacije, nadgledanja i upravljanja medijskom industrijom, kao i za međunarodne kontakte i cjelokupni razvoj medijske i filmske industrije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.