Paket novih sankcija Rusiji do petka

Izvor: Akter, 02.Sep.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paket novih sankcija Rusiji do petka

Vlade članica EU doneće odluku o paketu novih sankcija protiv Rusije do petka, rekla je Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini

"U ponedeljak su se sastali ambasadori EU, Komisija će predstaviti predlog, finalizirati predlog paketa do sutra i odluka će biti doneta u petak", rekla je italijanska šefica diplomatije Mogerini, prenela je agencija Rojters.

Mogerini je dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da će Komisija raditi na jačanju paketa sankcija protiv Rusije zbog vojne invazije u Ukrajini, i to u četiri sektora, uključujući odbranu i finansije.

Situacija u Ukrajini se promenila zbog ponašanja Rusije, rekla je Mogerini i istakla da Rusije i Evropska unija nisu više u partnerskim odnosima.

"Strateško partnerstvo je gotovo. Jasno je da je gotovo i to je izbor Moskve. Imamo probleme na teritoriji Ukrajine. Imamo konflikt, naravno", rekla je Mogerini.

Lideri EU izabrali su Mogerinijevu u subotu za naslednicu Ketrin Ešton, kojoj u oktobru ističe mandat.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kraj partnerstvu, jače sankcije"

Izvor: B92, 02.Sep.2014

Vlade zemalja članica EU doneće odluku o paketu novih sankcija protiv Rusije do petka, kaže Federika Mogerini, šefica diplomatije Italije koja predsedava EU..."U ponedeljak su se sastali ambasadori EU, Komisija će predstaviti predlog, finalizirati predlog paketa do sutra i odluka će biti doneta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.